Életmód és receptek

„ A test egészségének megóvására nincs jobb szer a vidám léleknél. ”
Anne Bronte
Életmód és receptek

CUKORHELYETTESÍTÉS - STEVIA

Az egészség fenntartásához, eléréséhez nem elegendő az életünkben csupán a rendszeres mozgás jelenléte!
A tudatos étkezés legalább annyira fontos, mint a testmozgás.

Alapvető élelmiszereink alternatív helyettesítésével, az alapanyagok kiváltásával óriási változást érhetünk el az étrendünkben, az egészségünk megőrzéséhez már ezzel is hozzájárulhatunk.

Alapvető fontosságú a diétás étrendben, hogy kerüljük a cukrot, hiszen azon túl, hogy rengeteg a kalóriatartalma, az egészségünkre is káros hatással van. Fogyasztása megemeli az inzulinszintünket, azonban ezt egy hirtelen inzulincsökkenés követi, amitől számunkra meglepő és értelmezhetetlen éhségérzet uralkodik el rajtunk.

A stevia egy növényi alapú természetes édesítőszer, apró zöld levelei nyersen elrágcsálva is rendkívül édes ízélménnyel ajándékoznak meg minket, teába akár bele is főzhető.

Feldolgozott formában kapható tablettaként, folyékony halmazállapotban, és por alapú édesítőként is árulják. De vigyázz, a koncentrált előfordulási formájában akár 250-300-szor is édesebb a cukornál!

A stevia azon túl, hogy kalóriamentesen, inzulinszint emelkedés nélkül édesíti az ételeinket, javítja az emésztést, gyulladáscsökkentő gyógynövény, még a hasnyálmirigy működését is jótékonyan befolyásolja.

 

Steviás gyümölcsrizs recept itt a honlapon megtalálható! Keresd a bejegyzések között!